Vanavond groot Nokia nieuws


Nokia gaat vanavond nieuws aankondigen tijdens een speciaal georganiseerd event in hartje Londen; Nokia Remix London. Wij zijn er bij om exclusief verslag te doen.

De uitnodiging laat vooralsnog weinig los over wat er precies aangekondigd gaat worden. In ieder geval iets wat de wereld van 'mobiele muziek' danig op zijn grondvesten zal laten schudden. Het is helaas speculeren wat dit dan precies zal zijn, maar zoals gezegd zijn wij erbij om hiervan verslag te doen.

Nokia Tube
Verder wordt algemeen aangenomen dat Nokia dit event zal aangrijpen om de Nokia 5800 XpressMusic te lanceren, voorheen ook wel bekend als de Nokia "Tube". Dit moet Nokia's eerste touchscreen toestel worden draaiend onder het nieuwe Symbian S60 Taco 5 OS. Volgens de geruchten moet dit toestel een quad band smartphone zijn met 3.5G netwerkondersteuning. Het meest opvallend aan de 5800 XpressMusic zal het gigantische touchscreen zijn met een resolutie van 640 x 360 pixels, oftewel Quarter High Definition.

Vanavond groot Nokia nieuws
Nokia "Tube" 5800 XpressMusic

Een 3.2 megapixel camera zou standaard zijn, waarmee we de 5800 XpressMusic gelijk al niet in het hoogste segment mogen plaatsen. Hierin plaats Nokia alleen de 5 megapixel toestellen. De verwachting is dan ook dat de 5800 XpressMusic niet het nieuwe vlaggenschip moet gaan worden bedoelt voor de high-end markt, een ander nog niet aangekondigd toestel zal deze positie claimen. Info hierover ontbreekt helaas momenteel nog.

Midrange
Verwacht dus geen GPS bij de Nokia 5800 XpressMusic, terwijl A-GPS wel tot de verwachting behoort. Ook een 3.5mm headset audio-jack, Video-out uitgang, USB uitgang, Bluetooth en zelfs WiFi behoren tot verwachte specificaties. Ondersteuning voor een microSDHC met een voorlopig maximale capaciteit 16 GB behoort tot de verwachte mogelijkheden, terwijl het toestel naar verluidt zou worden geleverd met een 8 GB geheugenkaart.

Het klinkt bijna allemaal te goed om waar te zijn. Misschien is dat het ook wel. Het zal afwachten zijn vanavond. Mocht het toestel worden aangekondigd dan zullen we dat hier uiteraard zo snel mogelijk posten.

Unwired View


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel