Breuk Asus en Garmin definitief


Asus bevestigde vandaag definitief de beëindiging van het samenwerkingsverband met Garmin. Twijfels bij de navigatiegigant over zijn smartphone-afdeling bracht Asus er vandaag toe de knoop door te hakken.

Eerder deze week was er al sprake van een scheiding tussen de twee bedrijven die samen de GPS Nüvifone's maakten. Garmin, vooral bekend van de navigatiesystemen, Bleek in september twijfels te hebben over de eigen smartphone-afdeling. Daarop zouden ze in aankomende kwartalen een keuze gaan maken over de voortzetting afhankelijk van verkoopcijfers. Asus, die al onder eigen naam telefoons uitbrengt, gaat daarom liever alleen verder. Wanneer het contract afloopt zal de samenwerking niet verlengd worden.

Volgens Canalys-analist Tim Shepherd kon de Garmin-Asuscoalitie niet meekomen in de smartphone-markt. Hoewel de groei in deze branche enorm is valt de verkoop van de Nüvifone’s simpelweg tegen. Met het vertrek van Asus voorspelt Shepherd het opdoeken van de Garmin smartphone-afdeling. Garmin heeft zelf nog niet gereageerd.

Bron: News.yahoo.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel