Razer Phone 2 heeft helderder scherm en lichtgevend RGB-logo


Razer heeft een opvolger aangekondigd voor haar gamingtelefoon de Razer Phone. De nieuwe Razer Phone 2 krijgt een 50% helderder IGZO-scherm met snelle refresh rate van 120 hertz en een achterkant met lichtgevende logo dankzij Razer Chroma. Spectaculair anders is de Razer Phone 2 daarmee niet, meer een verfijning.

Game-hardware-fabrikant Razer begeeft zich sinds 2017 in de mobiele telefonie en gooide met de allereerste Razer Phone meteen al hoge ogen dankzij z'n scherm. Deze kent met een refresh rate van 120Hz extra soepele beeldovergangen. Ideaal voor het spelen van games. Voor 2018 doet Razer er een stapje bovenop want het scherm op de Razer Phone 2 is 50% helderder en kent een betere kleurweergave. Het gaat nog altijd om een IGZO-paneel met resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Razer Phone 2 Black
De Razer Phone 2 in Black

Om ideaal te zijn voor gaming is de Razer 2 voorzien van de nieuwe Snapdragon 845-processor van Qualcomm voorzien van 'Vapor Chamber Cooling'. Koeling gebeurt dus niet via een heatpipe maar via een vloeistof dat omgezet wordt naar stoom. De Razer Phone 2 kan draadloos opgeladen worden en is IP67 water- en stofbestendig. Allemaal dingen die de eerste Razer Phone niet had.

Razer Chrome-verlichting

Qua ontwerp is er nauwelijks iets gewijzigd. Zo zit er nog altijd een dubbele speaker voorop voor stereo-geluid waarover Dolby Atmos-geluid afgespeeld kan worden. Ook HDR en 5.1 geluid worden ondersteund. Een 3,5 mm koptelefoonuitgang ontbreekt maar Razer levert een hoogwaardige 24-bits DAC mee. Deze steek je in de USB-C uitgang waarna je je eigen 3,5 mm koptelefoon kunt inpluggen. De achterkant is ditmaal van glas en het logo voorzien van Razer's eigen Chroma-techniek. Met andere woorden; er zit RGB-verlichting in waarmee je uit 16,8 miljoen verschillende kleuren kunt kiezen. Het logo kan dienst doen als notificatie-lamp.

Razer Phone 2 met Razer Chroma
Razer Chroma RGB-verlichting

Razer Phone 2 in Nederland

De Razer Phone 2 kost 849,99 euro en komt uit in de kleuren Mirror Black en Satin Black. Verwacht het toestel vanaf 9 november in de winkel. Dat model komt met 64 GB aan geheugenopslag. Heb je toch echt meer nodig dan zul je even moeten wachten op de Satin Black-uitvoering met 128 GB aan opslag. Die volgt later en krijgt een meer robuuste behuizing.


Prijsvergelijker Razer Phone 2

Toon alle aanbiedingen van de Razer Phone 2


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel