Huawei’s ‘One More Thing’: 7.2 inch grote Mate 20 X


Naast de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro trok Huawei nog een toestel uit de hoge hoed; de 7.2 inch grote Huawei Mate 20 X. Onpraktisch groot maar daardoor wel erg geschikt voor het verslinden van content en lange tijd spelen van games. Eén nadeel; het toestel komt hier officieel niet uit.

Eigenlijk houden we niet zo van verrassingen maar die van Huawei kunnen we ergens wel waarderen. De Mate 20 X lijkt een toestel waar eigenlijk niemand op zit te wachten, hij is onpraktisch groot, te bedienen met een pen en voorzien van een een nieuw type koeling om het hoofd bij games koel te houden. Dit tegendraadse karakter is juist iets wat wij wel kunnen waarderen. Wat dat betreft is het jammer dat Huawei geen plannen heeft hem hier uit te brengen. Mogelijk volgt hij later nog als grijze import.

Huawei Mate 20 X met M-Pen
De Huawei Mate 20 X met M-Pen

De Mate 20 X lijkt een grotere variant van de Mate 20 met een notch in de vorm van een druppel. Toch is hier gebruik gemaakt van niet een LCD-scherm maar van een OLED-paneel, net als in de Mate 20 Pro. Ditmaal meet hij 7,2 inch waarmee hij ideaal is voor het lange tijd bekijken van video, spelen van games of bladeren door webpagina's. De batterij van 5000 mAh moet je telefoonverslaving mogelijk maken. Ben je meer van het content maken in plaats van verslinden dan is het goed om te weten dat er een aparte pen verkrijgbaar zal zijn om mee te tekenen; de Huawei M-Pen. Deze kent 4096 verschillende drukniveau's; net als Samsung's S Pen. Jammer is dat de pen niet op te bergen is in het toestel wat de kans vergroot om hem kwijt te raken.

Huawei Mate 20 X gamingtelefoon

Ultieme gaming-telefoon

Net als alle andere Mate 20-modellen maakt de Huawei Mate 20 X gebruik van Huawei's eigen Kirin 980-chipset al is hier gekozen voor een ander type koeling. Net als de Razer Phone 2 maakt de 20 X gebruik van een Vapor Chamber maar nu in combinatie met grafeen. Deze combinatie moet hitte veel sneller afvoeren. Hoe koeler de processor is hoe beter hij piekprestaties kan neerzetten, iets wat vooral bij gaming essentieel is. Om de game-ervaring compleet te maken is er stereo geluid. Verder kent het toestel de kenmerkende drievoudige Leica-camera achterop die gecombineerd met het nodige AI-geweld uitstekende foto's moet schieten. Allemaal leuk en aardig maar niet iets waar je wat aan hebt zolang hij hier niet verkrijgbaar is. Uiteraard houden we dat scherp voor je in de gaten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel