Alweer een BlackBerry-storing

· 10 reacties


Voor de tweede keer in twee dagen worden gebruikers van een BlackBerry-toestel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika getroffen door een storing in de dienstverlening van BlackBerry Internet Services (BIS).

De storing zorgt ervoor dat gebruikers van een toestel niet kunnen internetten en emailen. Ook BlackBerry Messenger ligt plat. Al deze dienst lopen over servers van RIM, de maker van BlackBerry. Het is niet bekend wat de oorzaak van het probleem is. Ook de duur van het probleem is ongewis. Op Twitter klagen BlackBerry-gebruikers over het probleem. Ze doen dat overigens niet via hun toestel, want daarop kunnen ze niet Twitteren.

2011171 office 5x3 med res
Stressen op het RIM-hoofdkantoor in Canada

Het probleem toont de valkuil van het veilige internetsysteem van RIM. Door voor internetverkeer, ook via WiFi, authenticatie via de servers van BlackBerry te eisen is de beveiliging van de toestellen goed op orde. Nu de servers daarvoor uitvallen, blijkt dat ook een zwakte te zijn. Gebruikers van toestellen van andere merken zijn voor de werking van Internet alleen afhankelijk van hun provider of WiFi-netwerk.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel