Firmware Update Friday - Week 41 2009


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Apple iPhone (2G), iPhone 3G, iPhone 3G S, Nokia N85, Nokia 5530 XpressMusic en Palm Pre.

Apple iPhone (2G), iPhone 3G en iPhone 3G S - 3.1.2

Bijna een maand na het uitkomen van versie 3.1.1. van het iPhone OS heeft Apple wederom een nieuwe update uitgebracht die geldt voor de gehele iPhone familie. Versie 3.1.2. brengt voornamelijk verlichting voor bepaalde problemen.

iPhone OS 3.1.2.

Waaronder het incidenteel niet meer ontwaken vanuit de standby-modus. Ook bevat deze nieuwe versie een oplossing voor een netwerkprobleem waarbij alleen een harde reset uitkomst bleek. Als laatste geeft Apple aan een bugfix te hebben uitgebracht voor het soms blijven hangen tijdens het streamen van een video. Mocht je van eerder genoemde problemen wel eens last hebben gehad, dan kun je de nieuwe firmware via iTunes downloaden.

Nokia N85 - 30.101

Ook nieuw is de nieuwe firmware voor de Nokia N85. Naast de nodige bugfixes zijn er de nodige verbeteringen te bespeuren. Zo gaat het kopieren van nummers vanaf je SIM kaart een stuk soepeler.

Je kunt versie 30.101 binnenhalen via de Nokia Software Updater, maar het zou ook via OTA (Over The Air) moeten kunnen. Zorg dat je voor het updaten een backup maakt om je gegevens niet kwijt te raken! Een officiële en volledige changelog is helaas niet voorhanden.

Nokia 5530 XpressMusic - 11.0.054

Ook voor de Nokia 5530 XpressMusic een nieuwe firmware. Ook hier ontbreekt een changelog maar er zijn berichten dat deze firmware de snelheid van het toestel aanpakt. Zo zou het scrollen van contacten in het homescreen een stuk sneller verlopen.

Downloaden van versie 11.0.054 gaat via de Nokia Software Updater. Maar ook via OTA is een optie. Let ook hier op dat je vooraf eerst een backup maakt. Better save than sorry.

Palm Pre - webOS 1.2.1

En alweer een update voor de hier nog niet uitgekomen Palm Pre. Interessant aan deze update ten opzichte van versie 1.2 is dat de Pre wederom herkent wordt in iTunes. Apple en Palm vechten al geruime tijd hierover een geschil. Palm simuleert een iPod om de Pre herkent te krijgen in iTunes. Handig om hiermee muziek tussen je PC/Mac en Pre te synchroniseren. Apple probeert dit echter voorkomen door telkens een nieuwe iTunes versie uit te brengen die dit moet voorkomen. Palm, op zijn beurt, probeert allerlei trucjes uit te halen om dit te herstellen. Een echt kat en muis spel.

Maar er is uiteraard meer te melden over versie 1.2.1 dan de iTunes her-activering. Zo is de Exchange 2007 koppeling hersteld voor gebruikers die sinds versie 1.2.0 problemen kregen. Een volledige lijst met wijzigingen is terug te vinden op Palm's website.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe Firmware Update Friday!



Praat mee over dit artikel