Amazon verkoopt tablet met verlies


Amazon presenteerde onlangs een eigen tablet, die op Android gebaseerd is. De lage prijs, minder dan 200 dollar, deed al vermoeden dat het bedrijf verlies maakt op de tablet. Nu is bekend wat de productie van het apparaat kost.

Met 199 dollar is de Kindle Fire, zoals de tablet van Amazon heet zeer voordelig. De specs kunnen zich weliswaar niet meten met de iPad, toch zijn ze voldoende voor een bruikbare tablet. Wel ontbreken een camera en 3G-internet. De onderdelen van de tablet van Amazon kosten samen iets minder dan de verkoopprijs, en komen in totaal op ongeveer 191 dollar.

2011270 kindlefire

Het bedrijf maakt echter ook kosten rondom de introductie en de verscheping van de tablet. De totale kosten zijn daarom iets minder dan 210 dollar per tablet. Amazon kan de tablet met verlies verkopen, omdat het alsnog winst maakt door de verkoop van ebooks, die op de tablet gelezen kunnen worden. Voor een recent boek in digitaal formaat betaal je al gauw meer dan 10 dollar, terwijl Amazon daar vrijwel geen kosten voor hoeft te maken.

Bron: Reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel