Grote Nokia Lumia 1520 en Lumia 1320 tijdens Nokia World aangekondigd


Nokia heeft zoals verwacht tijdens het Nokia World-event de nieuwste generatie Lumia's aangekondigd; de Lumia 1520 en de Lumia 1320. Beiden zijn 6 inch groot maar verschillen verder erg veel van elkaar.

De Lumia 1520 is op alle fronten groter, en dat geldt niet alleen voor het formaat. Voor het eerst brengt Nokia een 6 inch telefoon op de markt. Het scherm beschikt over een Full HD 1080p resolutie en is daarmee de eerste Windows Phone die daar gebruik van maakt.

Nokia Lumia 1520 hero
De Nokia Lumia 1520

Het grotere scherm geeft ruimte voor een nieuwe kolom aan tiles aan het Windows Phone startscherm. Nokia zet ook hoog in op de camerakwaliteit. De camera op de 1520 telt 20 megapixels en daarmee kan ook digitaal ingezoomd worden zonder kwaliteitsverlies. Er wordt net als bij de Lumia 1020 gebruik gemaakt van oversampling en er is beeldstabilisatie aanwezig. De rich recording eigenschap zorgt dat videobeelden voorzien worden van hoge kwaliteit audio in stereogeluid. Er zijn vier microfoons aanwezig om geluid in alle richtingen op te nemen.

Nokia Lumia 1520 during Nokia World

Mocht het schieten van foto's je grootste hobby zijn dan is het hebben van veel opslagruimte essentieel. Gelukkig kun je zelf geheugenkaartjes plaatsen tot 64 GB. Daarnaast krijg je ook 7 GB aan online opslagruimte in SkyDrive.

De Nokia Lumia 1520 krijgt een adviesprijs mee van 749 dollar (omgerekend 550 euro) en de levering vindt eerst in Azië en Amerika plaats. Dat moet later dit kwartaal gebeuren. Europa volgt daarna, waarmee een 2013 onwaarschijnlijk lijkt. De beschikbare kleuren zijn rood, geel, wit en zwart.

Nokia Lumia 1320

Naast de Lumia 1520 kondigde Nokia ook de Lumia 1320 aan. Ook de 1320 is 6 inch groot maar de resolutie is lager; 720p. Toch krijg je een derde kolom aan tiles, iets wat door het grote scherm toch prima af te lezen is. De Lumia 1320 is een instapmodel met 5 megapixel camera en dualcore Snapdragon 400 processor. Ondanks deze relatief lage specificaties beschikt het toestel toch over 4G (LTE).

Nokia Lumia 1320 group

De Nokia Lumia 1320 komt uit in felle kleuren zoals oranje en geel maar ook in zwart en wit. De Lumia 1320 moet hierdoor een jonger publiek aanspreken. Omdat deze over minder budget beschikken krijgt de 1320 een adviesprijs mee van 339 dollar wat omgerekend zo'n 250 euro. Verwacht het toestel volgend jaar op de markt.

Nokia Camera, Storyteller en Beamer

Nokia heeft de drie camera-applicaties vervangen door één; Nokia Camera. De drie standen zijn camera, video en smart. De interface is gelijk aan die van Nokia Pro Camera, veeg je dus het camera-icoontje naar links dan krijg je toegang tot alle instellingen zoals focus.

Nokia Storyteller
Nokia Storyteller

Naast de Camera-app brengt Nokia ook een nieuwe app; Storyteller. Hiermee worden geschoten foto's samen met Here-locatiedata chronologisch in een overzicht getoond. Zoom je uit op een foto dan zie je direct waar de foto geschoten is door hem op Here Maps te tonen. Ook brengt Nokia de Beamer-app uit waarmee je content van je telefoon kunt tonen op andere schermen.


Prijsvergelijker Nokia Lumia 1520

Toon alle aanbiedingen van de Nokia Lumia 1520


Prijsvergelijker Nokia Lumia 1320

Toon alle aanbiedingen van de Nokia Lumia 1320


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel