Nokia introduceert drietal nieuwe Asha-telefoons; 500, 502 en 503


Nokia heeft een drietal nieuwe Asha-telefoon aangekondigd met een geheel nieuw ontwerp; de Asha 500, Asha 502 en Asha 503. Speerpunten van de nieuwste Asha-reeks zijn een slimmere camera, een sociale ervaring en een kristalhelder ontwerp.

Het instapmodel is de Asha 500. Hij beschikt over een 2 megapixel camera en is verkrijgbaar in een single en dual sim-uitvoering. Het toestel krijgt een adviesprijs mee van 69 dollar wat iets meer is dan 50 euro. De Asha 500 moet begin volgend jaar in de winkel liggen, de 500 dual sim nog dit jaar. Overigens krijgen alle hier aangekondigde Asha's een voor Nokia geheel nieuw ontwerp mee. Een sprekende kleur gegoten in een transparante behuizing.

Nokia Asha 500 yellow
De Nokia Asha 500

Nokia Asha 502

De Asha 502 is uitgerust met een 5 megapixel camera inclusief flitser en samen met de nieuwe camera-app moet het voor een nieuwe ervaring zorgen. Het hele Asha besturingssysteem werkt met veeg-bewegingen om snel toegang tot programma en opties te krijgen. Veeg je vanuit het homescreen omhoog dan activeer je de camera en ben je direct klaar om foto's te schieten. Geschoten foto's kun je eenvoudig delen met talrijke sociale netwerken

Nokia Asha 502 green

De Asha 502 is een dualsim-telefoon met een adviesprijs van 89 dollar, ongeveer 65 euro. Ook de 502 Dual SIM moet nog dit jaar uitkomen.

Nokia Asha 503

Tot slot kondigde Nokia ook de Asha 503 aan. Ook de 503 is uitgerust met een flitser en krijgt in tegenstelling tot de 502 ook beschikking over 3G. De adviesprijs ligt op 99 dollar wat ongeveer 75 euro is. Ook dit model komt nog dit jaar uit en zowel in een single als dualsim-uitvoering.

Nokia Asha 503 red

WhatsApp en Fastlane

Alle aangekondigde en bestaande Asha-telefoon krijgen vanaf volgende maand beschikking over WhatsApp met ondersteuning voor groupchat en voice messaging. Bovendien beschikken alle nieuwe Asha's over wat Nokia Fastlane noemt. Het is een feed van informatie uit sociale netwerken en bijvoorbeeld je agenda. Zo heb je een dagoverzicht van wat er gebeurd, wat er gebeurd is en wat er nog gaat gebeuren. Handig is dat dit overzicht geheel te personaliseren is, zo bepaal jij welke informatie er getoond wordt en welke niet.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel