Samsung maakt i7110 officieel; Symbian smartphone topper


Samsung toont morgen voor het eerst de i7110 aan het publiek tijdens de Smartphone Show in Londen. Informatie over de i7110 hadden we al, inclusief de eerste kiekjes. Nu volgt ook de volledige lijst met mogelijkheden.

En die zijn niet mis. De i7110 is namelijk een dunne alleskunner; slechts 12,9 millimeter dun. Toch beschikt dit toestel over GPS, 5 megapixel camera met smile- en blinkshot, FM transmitter en een kraakhelder AMOLED beeldscherm wat zelfs in fel daglicht prima af te lezen is.

Samsung maakt i7110 officieel; Symbian Smartphone topper
Samsung i7110

Symbian 9.3
De i7110 is gebaseerd op het Symbian OS versie 9.3 Feature Pack 2 en voorzien van een 2.6 inch AMOLED beeldscherm van QVGA resolutie (320 x 240 pixels). Een kenmerkende eigenschap van AMOLED in tegenstelling tot het doorgaans gebruikelijke TFT is dat AMOLED óók goed in vol daglicht afgelezen kunnen worden. Iets wat met TFT niet goed lukt.

En dit is handig omdat de i7110 voorzien is van een navigatiesysteem dat speciaal voor wandelaars kan worden gebruikt. Het programma is beschikbaar voor 10 Europese steden, waaronder Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Helsinki, Londen, Madrid, Milaan, München, Parijs en Rome. Navigatie voor in de auto is ook mogelijk. Instructies kunnen zelfs via de auto speakers klinken dankzij de ingebouwde FM transmitter.

Samsung maakt i7110 officieel; Symbian Smartphone topper

De i7110 zal voor het eerst getoond worden op de Symbian Smartphone Show van 21 tot en met 22 in Londen. Verwacht wordt dat de Samsung i7110 nog dit kwartaal verkrijgbaar zal zijn. Morgen volgen de eerste live foto's van dit nieuwe paradepaartje van Samsung.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel