Mannen en jongeren merken verlies mobiele telefoon het snelst


Mannen en jongeren merken het snelst wanneer ze hun mobiele telefoon hebben verloren. Dat beweert aanbieder van beveiligingssoftware SecurEnvoy op basis van eigen onderzoek.

Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van een panel van 2000 respondenten. Aan hen werd gevraagd hoe snel ze na verlies van hun telefoon merkten dat ze het toestel niet meer in het bezit hadden.

1200 nokia n8 10
Kijk maar uit, straks ben je 'm kwijt

Volgens de onderzoekers hadden de meeste mensen snel door niet meer in het bezit van hun mobiele telefoon te zijn. Het viel hen daarbij op dat jonge proefpersonen sneller zeggen te merken hun telefoon verloren te hebben dan ouderen. 28 Procent van de respondenten met een leeftijd tussen de 18 en 24 jaar zegt al binnen vijf minuten te merken dat de telefoon kwijt is, terwijl slechts 12 procent van de oudere respondenten (55 jaar en ouder) dit zo snel te merkt.

Volgens de mannen van SecurEnvoy hebben mannen eerder in de gaten niet meer in het bezit te zijn van hun mobiele telefoon dan vrouwen. Van de mannen merkt 40 procent dit binnen een kwartier, terwijl maar 29 procent van de vrouwen dit in een kwartier merkt.Praat mee over dit artikel