Firmware Update Friday - Week 40 2009


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Nokia N86 8MP, T-Mobile G1 en de Palm Pre.

Vorige week waren er geen nieuwe firmware updates te begroeten. Deze week echter gelukkig wel!

Nokia N86 8MP - 20.115

Een grote firmware update voor Nokia's camerabeest; de N86 8MP. De update bevat vooral verbeteringen op het gebied van de camerafuncties. Zo voegt versie 20.115 onder andere gezichtsherkenning toe. Een primeur voor Nokia telefoons!

Daarnaast is het Nokia gelukt om de foto- en videokwaliteit te verbeteren. Ook is het verwijderen van rode ogen verbeterd. Daarnaast zou er een nieuwe focus indicator aanwezig zijn, die laat zien waar het toestel op focust. Ook de macro modus zou significant verbeterd zijn. Het schieten van foto's van dichtbij is hierdoor sterk verbeterd.

Een onofficiële changelog is terug te vinden op All About Symbian.

T-Mobile G1 - Android 1.6

Ook wordt momenteel voor de HTC G1 een nieuwe versie van Android uitgerold. Versie 1.6 brengt slechts een paar wijzigingen met zich mee waaronder een verbeterde Android Market. Ook de Voice Search app is verbeterd en werkt nu sneller dan voorheen. Daarnaast heeft de camera app, video recorder app en de galerij een nieuw uiterlijk gekregen.

De volledige lijst wijzigingen tref je aan op de officiële android site

Palm Pre - webOS 1.2

Precies 10 weken na versie 1.1 komt Palm met versie 1.2 van het nieuwe webOS. Ditmaal met ondersteuning voor GSM netwerken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we de eerste Europese Pre's binnenkort op het vasteland mogen verwelkomen. Het toestel zal vanaf 13 oktober in Duitsland verkrijgbaar zijn terwijl Engeland op 16 oktober volgt.

Nieuw aan versie 1.2 is onder andere de mogelijkheid voor Synergy om overweg te kunnen met LinkedIn contacten. De mogelijkheid om e-mails te filteren is toegevoegd, net als het kunnen downloaden van bestanden in de standaard browser. Daarnaast zijn er hier en daar cut&paste mogelijkheden toegevoegd, waaronder in de webbrowser en e-mail client. De volledige lijst met wijzigingen vindt je op de Palm site.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe Firmware Update Friday!



Praat mee over dit artikel