Microsoft komt met fitness-wearable: Microsoft Band

· 1 reactie


Natuurlijk kan Microsoft niet achterblijven op de markt van wearables. Het bracht de Microsoft Band uit; een bandje voor om je pols die je gezondheid moet bijhouden. Samen met Band kondigde Microsoft het Health-platform aan.

De Microsoft Band is gemaakt om 24 uur per dag om je pols gedragen te worden. Gegevens zoals stappen, calorieën en hartslag worden opgeslagen in het Health-platform. Naast gegevens van Microsoft Band kan er ook data vanuit Jawbone UP, RunKeeper en MyFitnessPal geïmporteerd worden. Microsoft claimt dat de Band met 10 slimme sensoren is uitgerust en 24 uur per dag informatie over je bijhoudt.

Microsoft Band
De Microsoft Band

Naast fitness tracker kan de Band je ook op de hoogte houden van notificaties die je op je telefoon binnenkrijgt. Als dat een Windows Phone is dan kun je er ook Cortana mee bedienen; de persoonlijke assistent van Microsoft. De Microsoft Band komt voorlopig alleen in de VS uit voor 199 dollar. Of Microsoft ook plannen heeft om de Band buiten de VS uit te brengen is onduidelijk maar het ligt wel erg voor de hand.Praat mee over dit artikel