Apple bezig met nieuwe iPad's met FaceTime


Niet dat de Apple iPad en iPad 3G alweer erg oud zijn ofzo, maar Apple denkt al wel na over de opvolger ervan. En het behoeft weinig inspiratie om ondersteuning voor FaceTime te bedenken.

En volgens AppleInsider is Apple zelfs al zover dat momenteel de laatste hand wordt gelegd aan de testfase. Dit betekend concreet dat er binnenkort iPad's mét camera's worden aangekondigd. Wellicht zelfs naast de videobellen-camera ééntje voor reguliere foto- en video-opnames.

Apple iPad

Volgens de bron zullen de nieuwe iPad's al voor de feestdagen in de winkel liggen. Een opmerkelijke timing aangezien Apple doorgaans een 12 maanden ververs-schema erop na houdt. Toch heeft AppleInsider reden om aan te nemen dat een pre holiday-release aannemelijk is. Apple zou van plan zijn om van FaceTime een industriestandaard te maken, en dat gaat makkelijker als meer apparaten het ondersteunen.

Verkoopsucces

De huidige iPad is een regelrecht verkoopsucces. In de eerste tachtig dagen dat de iPad verkrijgbaar was gingen er al ruim 3 miljoen over de toonbank. Het apparaat is sinds juni ook in Nederland verkrijgbaar in een alleen-WiFi uitvoering en een 3G uitvoering.



Praat mee over dit artikel