Kroes: schaf roaming-tarieven af


Mobiel internetten binnen de EU wordt, als het aan eurocommissaris Neelie Kroes ligt, net zo duur als internetten in eigen land. Dat heeft zij gezegd op ICT 2010, een evenement in Brussel.

Kroes is al langer bezig met de aanpak van buitensporige tarieven voor het roamen van gesprekken en data. Eerder wilde ze niet verder gaan dan het verlagen van deze tarieven. Nu is Kroes voor volledige afschaffing. Vooral voor operators in grote vakantielanden zal dat een fikse aderlating zijn.

Luis in de pels

Kroes heeft een lange geschiedenis als luis in de pels van de ICT-sector. In de vorige Europese commissie was ze commissaris van mededinging. Ze legde Microsoft destijds een forse boete op, en dwong het bedrijf om een versie van Windows zonder Media Player uit te brengen.

Nu ze over telecommunicatie gaat richt ze haar pijlen op de mobiele sector. Eerder maakte ze bekend dat ze overwoog een onderzoek in te stellen naar Apple's App Store. De commissaris wilde toen laten bekijken of de App Store het mededingingsrecht overtreedt.



Praat mee over dit artikel