Vodafone helpdesk voert afrekenen per gesprek in


Vodafone heeft twee serieuze ingrepen gedaan in de kwaliteit van de telefonische helpdesk. De opeator gaat namelijk betaalde gesprekken met de klantenservice voortaan per gesprek afrekenen in plaats van per hele minuut.

Momenteel is het afrekenen per hele minuut nog gebruikelijk in telecomland en Vodafone is de eerste operator die afrekenen per gesprek doorvoert. Voor 45 cent mag je voortaan onbeperkt in de wacht liggen.

Vodafone kantoor Amsterdam
Vodafone-kantoor in Amsterdam

Verder gaat Vodafone informatie over de gemiddelde wachttijden bij de klantenservice online publiceren. Het gaat daarbij om de gemiddelde wachttijden van het afgelopen half uur van de telefonische helpdesk en de verwachte responsetijd via email. Het idee is dat de klant zo inzicht krijgt in welk medium het beste gebruikt kan worden om Vodafone te benaderen.

Eerste initiatieven

De veranderingen zijn volgens Vodafone de eerste initiatieven in een reeks van ingrepen in de kwaliteit van de dienstverlening. Naast de telefonische klantenservice zullen er ook vernieuwingen worden doorgevoerd voor de online webcare, de winkelvloer en de kwaliteit van de partnerkanalen. Meer goed nieuws in de koker dus.



Praat mee over dit artikel