Samsung toont Galaxy S II HD met 4.65 inch scherm


Het Koreaanse Samsung heeft een LTE-versie van de Galaxy S II gepresenteerd, en liet tegelijkertijd een versie van het toestel met een groter scherm zien. Het toestel, met een schermdiagonaal van 4.65 inch heeft een 720p-resolutie.

De kans dat de Galaxy S II LTE naar Nederland komt is helaas klein, want behalve een testnetwerk van KPN kun je in ons land weinig met deze supersnelle netwerktechniek. De mogelijkheid dat Samsung de Galaxy S II HD zonder LTE in Nederlandse winkels legt, bestaat echter wel. Met een resolutie van 1280 x 720 pixels betekent het Android-toestel een behoorlijke upgrade ten opzichte van de Galaxy S II.

Gs2lte

LTE, een afkorting van Long Term Evolution, biedt een theoretische datadoorvoorsnelheid van 100 Mbps. In de Verenigde Staten en het Verre Oosten wordt LTE door sommige providers ondersteund. Dekking voor de supersnelle techniek is vooralsnog bijna exclusief te krijgen in steden, waar UMTS en HSDPA-netwerken overbezet dreigen te raken. LTE biedt dan een oplossing, die in Nederland ook meer dan welkom zou zijn.

Bron: Mobileburn.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel