Windows Phone 7 ook op QWERTY-candybars

· 1 reactie


Uit een interview met 'software-evangelist' Paul Foster van Microsoft kan afgeleid worden dat het bedrijf toestellen met een hardwarematig QWERTY-toetsenbord in de stijl bekend van Blackberry overweegt.

Microsoft heeft het eisenpakket voor telefoons die op Windows Phone 7 draaien aangepast, waardoor in de toekomst ook BlackBerry-achtige candybars toegestaan zijn. Tot op heden kwamen enkel touchscreen-toestellen voorbij in de geruchtenmolen over Windows Phone 7. Het was al duidelijk dat de softwaregigant uitschuifbare toetsenborden toestond. Tot op heden heeft echter geen enkele producent een toestel met zo'n toetsenbord gemaakt.

Foster: “Windows Phone 7-apparaten mogen twee resoluties gebruiken: 800 x 480 pixels voor grote touchscreen-apparaten, met mogelijk een uitschuifbaar toetsenbord, of 480 x 320 pixels voor BlackBerry-achtige telefoons met een QWERTY-toetsenbord op de voorkant van het toestel. Microsoft verwacht dat de meeste Windows Phone 7-apparaten de grotere resolutie gebruiken. Telefoons met een kleiner scherm zullen later uitkomen."

Bron: Mobilecrunch.com



Praat mee over dit artikel