Opera geeft Opera Mini 5 beta vrij

· 5 reacties


Opera heeft vandaag een beta vrijgegeven van de nieuwe versie van de populaire mobiele Opera Mini browser. Versie 5 brengt naast tabbed browsing, speed dial en password manager ook verregaande ondersteuning voor touchscreen-telefoons.

Na het installeren van beta 5 wordt meteen duidelijk dat alles wat soepeler loopt en alles er grafisch wat beter uitziet. Scrollen door een pagina gaat wat natuurlijker en er lijken meer lettertypes beschikbaar te zijn.

Nieuwe functies

Maar naast verbeteringen zijn er ook een aantal nieuwe functies te vinden. Zo kun je vanaf beta 5 gebruik maken van tabs om zodoende meerdere pagina's tegelijkertijd open te houden. Je kunt relatief eenvoudig van het ene scherm naar het andere schakelen. Daarnaast is het hoofscherm gewijzigd. In plaats van een lijst met website's zie je nu enkele websites als snapshot. Vergelijkbaar als in Google's Chrome browser of het Top Sites overzicht van Safari. Werkt handig al lijkt er vooralsnog een maximum van 9 site's aan te zitten. Dat is toch wel weinig, maar goed het beeldscherm van een telefoon is ook niet zo groot.

Handig is ook dat beta 5 vanaf nu je wachtwoorden kan onthouden. Het invoeren van teksten kan op een mobiele telefoon een hele uitdaging zijn, vooral als je niet een telefoon hebt met volledig toetsenbord. Dus hoe minder je hoeft in te typen, hoe beter. De Password manager helpt daar zeker bij.

Voor wie Opera Mini beta 5 gratis wil uitproberen bezoekt op zijn telefoon http://m.opera.com/next of klik hier voor wie het liever via de PC wil downloaden.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel