Nokia slaat Mobile World Congress 2010 over

· 4 reacties


Opmerkelijk nieuws van de grootste fabrikant van mobiele telefoons. Nokia slaat het MWC van 2010 over. De grootste beurs over alles wat met mobiel en techniek te maken heeft zal het zonder de Finnen moeten doen.

Het MWC is een jaarlijks terugkerende beurs wat rond februari gehouden wordt in Barcelona. Jaarlijks staat de MWC garant voor vele toestelaankondigingen. Zo kondigde Nokia er zelf vorig jaar nog de 6710 Navigator, 6720 Classic, E55, E75 en de N86 8MP aan. Verder wordt het MWC vooral aangegrepen om te netwerken.

Nokia slaat Mobile World Congress 2010 over
De Nokia-stand vorig jaar tijdens het MWC

In een verklaring geeft Nokia aan het moeilijk te kunnen rechtvaardigen om zich enerzijds te richten op consumenten in haar marketing terwijl het tegelijkertijd miljoenen euro's uitgeeft aan een vakbeurs. Het zal daarom niet met een stand aanwezig zijn om de beurs, wel zal het enkele presentatie houden. Aanwezig is het bedrijf dus wel, zij het niet op een erg zichtbare manier.

Her-evalueren

De vraag is in hoeverre andere fabrikanten van o.a. mobiele telefoons het besluit van Nokia zullen aangrijpen om hun bezoek aan het MWC te her-evalueren. Vorig jaar kwamen er 47.000 bezoekers op het MWC event af tegen 55 duizend een jaar eerder.



Praat mee over dit artikel