Hapklare Windows Phone-app voor WordPress-sites


Microsoft maakt het eigenaren van een WordPress-site wel heel makkelijk om een eigen app voor Windows Phone te ontwikkelen. Een kant en klare app staat klaar. Een paar instellingen wijzigen, en klaar is kees.

Een goedgevulde marktplaats is van essentieel belang voor het succes van een mobiel besturingssysteem. Met een Starter Kit zoals deze voor WordPress onderkent Microsoft het belang van apps. Met enkele tienduizenden apps is de Windows Phone Marketplace vooralsnog niet voorzien van zoveel apps als de Android Market en de Apple App Store, maar ontwikkelaars melden dat het maken van een app voor het OS van de softwaregigant uit Redmond relatief eenvoudig is.

Wordpress startkit

Microsoft en Automattic, het bedrijf achter WordPress, hebben een warme band. Onlangs stopte Micorosft met de Windows Live Spaces. Bestaande gebruikers werden overgezet naar wordpress.com, de gratis blogdienst die door Automattic wordt aangeboden. Behalve deze gratis blogdienst is het ook mogelijk WordPress te downloaden, en de software op een eigen server te installeren.

Bron: Nanapho.jp



Praat mee over dit artikel