Incidenten met zwellende batterijen Apple iPhone 8 Plus gemeld

· 1 reactie


Een aantal gebruikers van de recent verschenen Apple iPhone 8 Plus melden dat het scherm uit de behuizing werd gedrukt tijdens het opladen. Mogelijk als gevolg van een opzwellende batterij. Tot brand zou het overigens in geen van de gevallen geleid hebben. Apple onderzoekt de zaak.

Slechts weinig mensen beseffen hoe potentieel gevaarlijk een batterij in een telefoon is. De minst of geringe beschadiging en hij ontploft. Dat in deze gevallen de batterij van de iPhone 8 Plus niet ontploft is komt waarschijnlijk door een veiligheidsmaatregel die Apple of haar toeleverancier heeft ingebouwd. Mogelijk zwol de batterij op tijdens het laden en schakelde deze zichzelf vervolgens vanzelf uit. Waarom de batterij in omvang toenam is iets wat Apple momenteel onderzoekt. Vooralsnog is er geen reden voor paniek.

Apple iPhone 8 Plus opgezwollen batterijApple iPhone 8 Plus opgezwollen batterij
Niet helemaal de bedoeling

Vooralsnog lijkt het om twee incidenten te gaan; één uit Japan en één uit Taiwan. Nederlandse gevallen zouden nog niet gemeld zijn. Het is trouwens goed om deze incidenten in perspectief te plaatsen; van de mogelijk miljoenen verkochte exemplaren zijn er vooralsnog slechts twee getroffen. Vervelend maar niet zorgelijk. In de meeste gevallen ontstaan dergelijke problemen wanneer niet de oorspronkelijke lader met kabel gebruikt worden. In deze gevallen zou echter de originele lader zijn gebruikt. Reden voor Apple om beide telefoons grondig na te kijken om eventuele fouten in de toekomst te voorkomen. Vervelend voor de gebruikers maar bij lange na niet ernstig genoeg om ook maar te denken aan een terugroepactie zoals destijds bij concurrent Samsung noodzakelijk was.

Via 1 2


Prijsvergelijker Apple iPhone 8 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Grey Refurbished
€ 194,99 € 198,98   Bekijk
bol.com Partner
64 GB Gold
€ 499,00 € 499,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 8 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel