Verkoop smartphones domineert


Volgens cijfers van IDC zijn er voor het eerst meer smartphones in Europa verkocht dan feature- of dumbphones.

Jarenlang waren het de dumbphones die bovenaan stonden, maar de smartphone-categorie heeft ze eindelijk ingehaald, zij het nipt. Zo werden er in het tweede kwartaal van 2011 maar liefst 21,8 miljoen smartphones verkocht tegen 20,4 miljoen dumbphones.

Android family
De Android-familie doet het goed

Toch markeert dit een bijzonder moment in de relatief korte geschiedenis van de mobiele telefoon, en de smartphone in het bijzonder. Het was Nokia die met Symbian de wereld kennis liet maken met het begrip 'Smartphone'. Echter tijden veranderen en Nokia mag zich inmiddels niet meer marktleider noemen. Het is momenteel Samsung die met de Galaxy-reeks onder Android veel populariteit geniet. En dat zie je terug in het marktaandeel; 33% van de smartphones bezat een Samsung-logo. Nokia volgt op ruime afstand met 21% terwijl Apple genoegen moet nemen met een derde plek op 11%.

Android marktleider

Het is niet verwonderlijk dat het Apple voor de directe aanval kiest op de concurrentie. Het Android-platform is namelijk voor nagenoeg de helft van de verkopen verantwoordelijk. Hiermee is Google's mobiele besturingssysteem dat nog maar eind 2007 gepresenteerd werd een ongelofelijk succes.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel