Nokia ontslaat 3.500 werknemers


Nokia is van plan om in 2012 3.500 medewerkers te ontslaan. Het bedrijf sluit een fabriek in Roemenië, en ontwikkelafdelingen in Duitsland en de Verenigde Staten. Ook op andere plekken verdwijnen banen.

Het Finse bedrijf wil fabrieken open houden waar het merk veel telefoons verkoopt. Daarom worden fabrieken in Azië ontzien bij de ontslagronde, want juist daar verkoopt het bedrijf veel toestellen. In Finland, Hongarije en Mexico blijven de bestaande fabrieken wel open, maar verliezen sommige werknemers hun baan. Nokia grijpt in om geld te besparen en efficiënter te werken, zegt CEO Stephen Elop.

2011159 1200 1 1 1 stephen elop

De getroffen ontwikkelaars werken bij de recent opgerichte Location & Commerce-afdeling, waarin kaartenontwikkelaar NAVTEQ is opgegaan. Voor een groot bedrijf als Nokia zijn 3.500 mensen een vrij klein deel van het personeel. Bij het bedrijf werken op dit moment iets minder dan 130.000 mensen. Eerder werden al 2.800 ontwikkelaars van Symbian overgedaan aan consultancybureau Accenture. Zij verlaten Nokia volgens planning in de loop van oktober.



Praat mee over dit artikel