Firmware Update Friday - Week 39 2012

· 1 reactie


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Samsung Galaxy S III, Sony Xperia S, Xperia go, Xperia U en de Xperia sola.

Samsung Galaxy S III - dirty USSD update

Samsung telefoons met TouchWiz zouden gevoelig zijn voor een probleem genaamd "dirty USSD" waarmee een telefoon schoongeveegd zou kunnen worden. De media sprong redelijk op het probleem maar Samsung zou intussen al een patch hebben vrijgegeven. Europese operators zouden intussen druk bezig zijn om de S3-update te verwerken en uit te rollen naar klanten. We hebben nog niet berichten gekregen dat dit al zou zijn gebeurd maar lang zou het niet moeten duren.

Sony Xperia S - 6.1.A.2.50

Een kleine update voor de Xperia S deze week. Wat deze 6.1.A.2.50 versie precies voor wijzigingen brengt is niet duidelijk. Gebruikers melden in ieder geval geen zichtbare wijzigingen. Vermoedelijk gaat het daarom om een maintenance update met bugfixes. Het uitvoeren zou dus geen kwaad kunnen.

Sony Xperia go, Xperia U en Xperia sola - Android Ice Cream Sandwich

Groter is de update voor de Xperia go, Xperia U en Xperia sola. Voor deze telefoons is Sony begonnen met de uitrol van Ice Cream Sandwich.

Android Ice Cream Sandwich

Het kan dus weliswaar nog enkele weken duren voordat je telefoon aan de beurt is, maar volgens Sony is dat het wachten waard. Je krijgt namelijk een nieuwe Walkman-applicatie, gaat de standbytijd aanzienlijk omhoog, krijg je een vernieuwd lock-screen, kun je widgets resizen, en krijg je alle extra functionaliteit die Ice Cream Sandwich biedt. Meer inzage en controle over je dataverbruik bijvoorbeeld.

Het heeft weinig zin om iedere minuut je telefoon te controleren of de update al beschikbaar is. Je zult je telefoon moeten aansluiten op je computer en de instructies van http://www.sonymobile.com/update te volgen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel