Top 10 nieuwe iPhone 5 geruchten opgesomd


Morgen houdt Apple een persconferentie waar de nieuwe generatie iPhone wordt aangekondigd. Dat is althans de verwachting. En zo zijn er meer vraagtekens want bij Apple weet je immers maar nooit. Wij sommen de laatste geruchten op.

Dat Apple een nieuwe iPhone presenteert lijkt vast te staan. De huidige generatie iPhone bestaat immers alweer bijna een jaar. Bestond vorig jaar nog veel verwarring vanwege een nieuw uitgelekt uiterlijk en de mogelijke komst van twee iPhone's, dit jaar lijkt het een stuk duidelijker. Zo lekte voor Apple-begrippen belachelijk veel informatie uit over de 'nieuwe iPhone'. Tijd om ze één voor één te bespreken.

1. Groter scherm

De iPhone werkt al vanaf het begin met een 3,5 inch scherm. En in een markt waarin telefoons met 4,7 inch scherm geen zeldzaamheid meer zijn oogt 3,5 wel heel erg klein. Ooit nog als hét ideale formaat verkondigd, de vergroting naar 4 inch lijkt een grote zekerheid.

iPhone 4S next to new iPhone 5

Wie hoopt op een 16:9 720p resolutie komt bedrogen uit. Apple plakt hoogstwaarschijnlijk enkele lijnen toe aan de onderzijde waarmee de resolutie uitkomt op 1136 x 640 pixels. De meeste bestaande apps schalen dan automatisch mee vanwege de manier hoe iOS-apps gemaakt zijn. Alleen games zullen meer moeite hebben en aanpassingen vereisen om gebruik te maken van deze extra ruimte. Verwacht niet dat Apple ook de horizontale resolutie heeft veranderd naar bijvoorbeeld 720, dit zal veel meer impact hebben op het bestaande aanbod apps en het geroemde ecosysteem van apps onnodig in gevaar brengen. Apple zal dat risico koste wat kost willen vermijden.


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5Praat mee over dit artikel