Samsung Galaxy M52 5G stilletjes aangekondigd


Samsung heeft de Galaxy M52 met 5G aangekondigd. Het toestel verscheen zonder persbericht op de Samsung-website. Weg is de viervoudige camera en weg is de 7000 mAh dikke batterij. In de plaats daarvan krijgen we nu 5G.

Voor een opvolger vinden we de Galaxy M52 5G wat eigenaardig. De 7000 mAh batterij is ingeruild voor een 5000 mAh exemplaar en ook het aantal camera's gaat achteruit. Achterop zit nu een 64MP hoofdcamera, 12MP ultra-groothoek en 5MP macro-camera. Dat betekent dat de 5MP dieptecamera van de M51 verdwenen is.

Samsung Galaxy M52 5G promotion
De nieuwe Galaxy M52 5G

Samsung richt zich met de Galaxy M-serie voornamelijk op jongeren met een lange accuduur en nette camera's. Vooral de daling in batterijcapaciteit valt hier dan op al verwacht Samsung toch dat je makkelijk de dag doorkomt. Er is bovendien 25W snelladen aanwezig. Het beeldscherm lijkt overigens wel ongewijzigd; een 6,7 inch groot Infinity-O Display met een kleurrijk AMOLED-paneel. Hierin zit geen vingerafdrukherkenning, die zit bij de M52 aan de zijkant.

5G-ondersteuning

Het is Samsung voornamelijk te doen om 5G-ondersteuning te brengen. En dat is meteen de reden waarom we deze M52 vaker zullen zien dan de M51 die niet overal werd uitgebracht. Het toestel heeft een nog onbekende adviesprijs maar zal verkrijgbaar zijn met 128GB aan opslaggeheugen en in de kleuren zwart, blauw en wit.


Vermelde toestellen