Nokia N8 uitgesteld tot november?

· 4 reacties


In een tweet meldt telecomaanbieder Hi dat de Nokia N8 tot november wordt uitgesteld wegens een software-probleem. De vertraging zou wereldwijd gelden.

Het Symbian^3-toestel werd vorige week tijdens het Nokia World evenement in Londen nog groots gedemonstreerd. Toen was er nog geen sprake van vertraging. De Nokia N8 zou aanvankelijk vanaf begin oktober te krijgen zijn.

Hi tweet

Beta-tester

De Indiase Symbian beta-tester Gaurav Hasabnis meldde het nieuws al eerder op de dag. Zijn Tweet was reden voor berichtgeving op Slashgear, waarin Nokia de vertraging ontkent. We hebben Nokia Nederland om commentaar gevraagd, maar een antwoord van de Finse fabrikant blijft vooralsnog uit.

Tweet n8 2

Later dan Windows Phone 7

Mocht de Nokia N8 pas in november op de markt komen, dan is het toestel mogelijk later dan de eerste telefoons met Windows Phone 7. Windows Phone 7 is al enige tijd klaar. Fabrikanten zijn bezig met hun eerste toestellen. De snelste van hen komen kunnen wellicht al in november een Windows Phone 7 toestel op de Amerikaanse markt brengen.

Update: Reactie Nokia

Nokia heeft inmiddels gereageerd, en bevestigt dat de N8 vertraagd is. Jurgen Thysmans, communicatiemanager van Nokia Benelux noemt "in de loop van oktober" als leverdatum: "We willen met de Nokia N8 een fantastische user experience bieden en zijn niet bereid om op dat vlak compromissen te sluiten. Het aantal pre-orders heeft onze verwachtingen overstegen en we werken er hard aan om de Nokia N8 zsm te leveren. In sommige markten (waaronder ook NL) stond de levering gepland voor einde September. Om de beste gebruikservaring te bieden, hebben we besloten om de leveringen voor een aantal weken uit te stellen, zodat we de finale software-aanpassingen kunnen doen.

We verwachten dat de consumenten hun Nokia N8s zullen ontvangen in de loop van oktober en zijn uitermate tevreden over de manier waarop het toestel in de markt is onthaald. Bedankt alvast voor het geduld en het vertrouwen. We kunnen iedereen die het toestel heeft voorbesteld verzekeren dat het wachten de moeite waard is! "


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel