HTC zinspeelt op opvolger populaire Touch


Het is alweer meer dan een jaar geleden dat HTC met de Touch uitkwam. En ondanks dat het toestel ontzettend populair is, is het toch nodig aan vervanging toe. Tijd voor een opvolger waarvan wij je de eerste kiekjes kunnen laten zien.

Tijd voor vervanging omdat HTC inmiddels haar TouchFLO heeft geupgrade naar TouchFLO 3D, iets waar de eerste HTC Touch niet over beschikt. De HTC Opal, de codenaam van dit nieuwe toestel, moet dit gebrek compenseren.

HTC zinspeelt op opvolger populaire Touch
HTC Opal, de verwachte opvolger van de Touch

Qua specificaties is er ook alvast wat te melden. Helaas lijkt de "Opal" iets teveel op zijn voorganger. Ook hier ontbreekt namelijk 3G en nieuwe technieken zoals GPS. Wel beschikt de Opal over WiFi, een 2 megapixel camera en een matige processor op 200 MHz snelheid. Gelukkig draait het toestel wel onder de nieuwe Windows Mobile 6.1.

Wat ons betreft valt het wat tegen. Vooral als je kijkt naar het antwoord van Asus op de Touch, die wél over 3G en GPS beschikt; de P552w. HTC heeft nog wat tijd om aan de Opal te sleutelen en wie weet worden de specificaties wat opgeschroefd.

Bron: SmartMobileGadgets



Praat mee over dit artikel