Palm Pixi; Palm's tweede toestel met webOS

· 2 reacties


Palm heeft de Palm Pixi officieel aangekondigd. De Pixi, voorheen nog als Eos bekend, is het tweede toestel met daarop het nieuwe webOS besturingssysteem. Een Europese variant is nog niet aangekondigd.

En zeggen we webOS dan zeggen we de Palm Synergy technologie waarmee je verschillende bronnen met contacten, agenda's en e-mailberichten combineert in 1 handige plaats. Denk dan bijvoorbeeld aan je Google account, Hotmail, Facebook, LinkedIn en bijvoorbeeld Exchange.

Palm Pixi
Palm Pixi

Opmerkelijk aan de lancering van de Pixi, die voorlopig alleen voor de USA gepland staat, is de limited Artist Edition waarbij je speciale artistieke covers ontvangt. Daarnaast zal je inmiddels wel opgevallen zijn dat de Palm Pixi een monoblock/candybar ontwerp heeft gekregen, in tegenstelling tot de Pre die een slider ontwerp had. Ook bij de Pixi tref je trouwens een volledig toetsenbord aan, al heeft het hierdoor niet een traditioneel BlackBerry ontwerp gekregen. Ook is het toestel hierdoor geen kopie geworden van de populaire Nokia E71. De Pixi beschikt namelijk in tegenstelling tot de genoemde toestellen wél over een touchscreen!

Kleiner beeldscherm

Het beeldscherm beschikt over een 320 x 400 pixels resolutie wat iets kleiner is dan de Pre (320 x 480 pixels). Palm belooft dat het weinig invloed heeft voor bestaande third party applicaties, behalve applicaties die het gehele scherm gebruikten.

Het toestel is vooralsnog alleen geschikt voor gebruik op Amerikaanse netwerken. Of en wanneer een Europese variant aangekondigd zal worden is nog onbekend.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel