”Nederlandse NXP door Apple uitgekozen voor betaalchip”


Apple zou het Nederlandse NXP hebben uitgekozen om de NFC-chip voor de iPhone 6 te mogen leveren. Geruchten dat Apple NFC zou omarmen gaan al jaren terug maar het is er tot op heden nooit van gekomen.

NXP Semiconductors is een spin-off van Philips en maakt ondermeer NFC-chips die we in sommige telefoon aantreffen om bijvoorbeeld snel verbinding te leggen met accessoires. Alhoewel de NFC-techniek al jaren oud is is er tot op heden nog niet echt een goeie toepassing voor gevonden. Apple denkt hem gevonden te hebben in contactloos betalen. De iPhone 6 zou deze functie krijgen en daar komen de chips van NXP om de hoek kijken.

NXP wafer with chips
De chips van NXP binnenkort in de iPhone?

Andere fabrikanten gingen Apple trouwens voor maar tot op heden slaagde niemand er in om een doorbaak te forceren. Apple zou de 800 miljoen gebruikersaccounts van iTunes kunnen inzetten. Veel mensen hebben daar immers hun creditcard-gegevens aan gekoppeld. Apple zou dan in één klap een grote speler op de betaalmarkt kunnen worden. Al wordt trouwens aangenomen dat Apple een samenwerkingsverband heeft met diverse grote banken.

Ieder jaar weer

Apple heeft zich in het verleden opvallend hard over NFC uitgelaten. Er zou geen concrete toepassing voor zijn en de eigen alternatieven waren beter. Saillant detail; de betaalterminals in de Apple Store ondersteunen wel NFC. Het gerucht dat de volgende generatie iPhone over NFC beschikt gaan al jaren terug. Bij iedere iPhone duikt op een gegeven moment het NFC-gerucht weer de kop op. Uiteindelijk is het er nooit van gekomen en die kans bestaat ook dit jaar.

Bron: FT


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel