Duimoperatie voor iPhone blijkt broodje aap


Het verhaal over de man die zijn dikke duim liet opereren omdat hij geen gebruik van zijn iPhone kon maken, blijkt een broodje aap verhaal.

Wij hebben destijds geen aandacht besteedt aan het oorspronkelijke verhaal. Niet eens zozeer omdat we wat in de gaten hadden. Het verhaal verscheen woensdag in een e-mailnieuwsbrief van North Denver News en beschreef hoe een 28 jarige Amerikaan zijn duimen liet verkleinen om de kleine toetsen van zijn iPhone beter te kunnen gebruiken.

Veel media besteedde aandacht aan het verhaal. Zo schreef Engadget een mooi verhaal erover. Maar ook diverse Nederlandse media namen het bericht over. Waaronder Techzine en MobileCowboys.

Maar het verhaal, dat te bizar leek om waar te zijn, is ook niet waar, zo bekende de North Denver News zaterdag. "Hoewel veel lezers aanvoelden dat 'operatief aangepaste duimen' staan voor satirisch maatschappelijk commentaar, begrepen veel internetgebruikers dit vreemd genoeg niet", aldus redacteur Guerin Lee Green. Volgens Green zou 'elke kritische informatieconsument' die het artikel nauwkeurig leest door moeten hebben dat het artikel 'pure humor is en geen nieuwsfeit'.

Bron: Webwereld



Praat mee over dit artikel