Directeur PC-divisie HP: breng de tablet terug!


Todd Bradley, de directeur van de PC-divisie van HP, heeft in een interview met Reuters gezegd dat hij wil dat de TouchPad terugkomt. Een bedrijf als HP kan niet zonder een tablet, zo is zijn mening. De kans dat Bradley zijn zin krijgt is klein.

Bradley is directeur van een hele divisie die wordt afgestoten, waarschijnlijk door die te verkopen aan een andere partij in de PC-markt. HP stopt helemaal met het maken van PC's, smartphones en tablets, zo bleek bij de presentatie van tegenvallende cijfers van het miljardenbedrijf. Bradley lijkt het, blijkens zijn quotes, niets eens te zijn met de beslissing, en gooit daarom bij Reuters de knuppel in het hoenderhok.

201102 palmtb0240
Februari 2011: introductie van de TouchPad

De HP TouchPad is op een wrange manier ineens een zeer populaire tablet. Om van de voorraad af te komen heeft HP de tablet afgeprijst onder de kostprijs, waardoor het apparaat zeer gewild is. De stap was een klap voor ontwikkelaars van webOS-apps. Voor het besturingssysteem worden geen nieuwe apparaten meer ontwikkeld, tenzij een andere partij op de mobiele markt interesse in het OS heeft.

Bron: Reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel