LG Q70 is eerste LG-telefoon met schermgat


LG heeft haar eerste telefoon met een schermgat uitgebracht. De Q70 komt volgende maand op de markt voor een "redelijke prijs". Of het toestel ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

De LG Q70 heeft een 6,4 inch scherm met links bovenin een enkel schermgat voor een 16 megapixel selfiecamera. Het FullVision-scherm heeft een beeldverhouding van 18,5:9 met een resolutie van 2310 bij 1080 pixels. In marketingpraat is dat Full HD+. Om wat voor soort paneel het gaat meldt LG niet maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om IPS.

LG Q70

Dat de Q70 een mid-range telefoon is blijkt uit de processorkeuze. Die is gevallen op de Qualcomm Snapdragon 675; een octa-core processor op maximaal 2.0 GHz. We vinden dezelfde chipset ook in de Galaxy A70 van Samsung. Tevens een mid-range telefoon. Er is 4 GB aan werkgeheugen om mee te werken en het opslaggeheugen komt uit op 64 GB wat tot 2 TB is uit te breiden met een geheugenkaartje. Het toestel draait Android 9.0 Pie zonder een woord over toekomstige updates.

Achterop vinden we drie camera's. Als hoofdcamera is gekozen voor een 32 megapixel sensor en een lichtsterke f/1.8 lens. Samen met de 5 megapixel dieptecamera kan de Q70 voor- van achtergrond onderscheiden waarmee je in foto's en video's fraaie achtergrondvervaging kunt toevoegen. De derde camera is een 13 megapixel camera met 120 graden groothoeklens voor onder meer landschappen.

LG Q70 specs

De ingebouwde batterij kent een capaciteit van 4000 mAh wat netjes is maar ook nodig gelet op het grote schermformaat. Zoals veel andere LG-telefoons beschikt de LG Q70 over een 32-bits Hi-Fi Quad DAC en DTS:X 3D Stereo-geluid. Op audiogebied zit het dus wel voor elkaar. De behuizing is IP68-waterdicht en hij krijgt zelfs een MIL-STD-810G score wat iets zegt over de robuustheid. Mocht een Nederlandse release aanstaande zijn dan lees je dat hier zsm terug.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel