Europa krijgt korting op de HP Pre 3


Hoorde je gisteren niet tot de gelukkigen die in de Verenigde Staten voor minder dan honderd dollar een HP TouchPad konden kopen? Misschien heb je met de Pre 3, de laatste webOS-smartphone van HP, meer geluk.

Volgens bronnen binnen HP wordt de Pre 3 niet in de Verenigde Staten op de markt gebracht, maar is de hele productie die tot nu toe gedraaid is bestemd voor Europa. De Pre 3 zou op ons continent voor niet meer dan 75 dollar te koop zijn. Een buitenkansje voor wie een goedkope smartphone wil. Je hebt dan wel een OS dat door de enige fabrikant die er toestellen voor maakte niet meer gebruikt wordt.

201139 palmtb0094
De Pre 3 bij de presentatie

In Nederland zijn de toestellen van HP/Palm overigens alleen via import te krijgen, of je moet zelf even de grens oversteken naar Duitsland of Frankrijk. Je hebt dan de kans een echt museumstuk te kopen, want HP maakte bekend helemaal met de productie van smartphones te stoppen. Er wordt nog gekeken of er een toekomst is voor webOS, maar de kans lijkt niet erg groot dan andere fabrikanten met dit OS aan de haal gaan.

Bron: Mobileburn.comPraat mee over dit artikel