LG voegt Optimus L9 met vertaal-app toe aan L-serie


LG heeft een nieuw lid toegevoegd aan de de stijlvolle L-serie. De slanke Optimus L9 is strak vormgegeven en voorzien van een nieuw toetsenbord en bevat een handige vertaal-applicatie genaamd QTranslator.

De Optimus L9 vormt samen met de Optimus L3, L5 en L7 de stijlvolle maar betaalbare L-serie van LG. Ook deze L9 is daarom stijlvol vormgegeven en is met z'n 9,1 millimeter lekker dun. Het scherm meet 4,7 inch en is daarmee lekker groot en is bovendien van het type IPS. Dit maakt het scherm prima afleesbaar en de kijkhoeken groot.

LG Optimus L9
LG Optimus L9

Waren we al erg positief verrast door het UX van de Optimus 4X HD, ze gooien daar nog een schepje bovenop. Nieuw is bijvoorbeeld My Style Keypad toetsenbord dat de indeling aanpast afhankelijk hoe je het wilt gebruiken. Met één of twee handen bijvoorbeeld. Ook nieuw is de QTranslator app. Deze vertaalt niet alleen worden maar ook complete zinnen door eenvoudig teksten te scannen. De LG Optimus L9 herkent 44 verschillen talen. Of Nederlands hier ook onder valt is nog onbekend.

De L9 zal met Ice Cream Sandwich uitkomen en is voorzien van een 1 GHz dualcore processor. De camera schiet foto's in maximaal 5 megapixel en de batterij van 2.150 mAh groot moet voor een lange accuduur zorgen. Wanneer deze LG L9 op de markt komt is nog niet bekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel