Samsung flirt met Galaxy Folder weer met clamshell


Telefoons anno 2013 zijn behoorlijk saai geworden. We hebben het dan voornamelijk om de vormgeving. Een telefoon anno 2013 is haast synoniem voor monoblock. Toch lijkt Samsung het weer te willen proberen met clamshells.

Vroeger was het anders, toen had je volop keuze uit clamshells, sliders, swifels en flip modellen. Vandaag de dag is monoblock/candybar het devies. Er wordt ook op NieuweMobiel.NL nog maar nauwelijks gezocht op vormgeving dat we de optie niet meer standaard tonen. Grootste reden dat de clamshell uit het dagelijks straatbeeld is verdwenen is dat beeldschermen groter zijn geworden. Een clamshell is doorgaans redelijk compact en mensen willen vandaag geen klein beeldscherm meer.

Samsung Galaxy Flip

Toch wil Samsung het wel eens weer proberen met de Galaxy Folder. Een clamshell met twee AMOLED-beeldschermen van 3,67 inch en een WVGA-resolutie. Het lijkt geen misselijke telefoon te worden met specs zoals een 1,7 GHz dualcore Snapdragon 400, 2 GB aan RAM en LTE. Naast deze schematische weergave duikt vandaag ook een afbeelding van ogenschijnlijk hetzelfde toestel op.

Samsung folder

Toch gaat het om verschillende modellen. Het eerste model draagt typenummer SHV-E400K terwijl de tweede foto van de SCH-W789 Hennessy is. Die laatste beschikt weliswaar over een quadcore processor maar z'n beeldscherm is kleiner in zowel schermdiagonaal als resolutie. Alhoewel we Samsung's nieuwe stap aanmoedigen zien we toch graag een opvouwbaar scherm middenin het toestel zodat je toch een compacte telefoon met groot beeldscherm hebt.

Bron: Rbmen, Ameblo.jpPraat mee over dit artikel