RIM wil samenwerken met Britse politie


De Britse hoofdstad London wordt geteisterd door rellen. In meerdere wijken is het ‘s nachts onrustig. Volgens de autoriteiten maken de relschoppers gebruik van BBM, ook wel bekend als ‘pingen’ om met elkaar af te spreken.

BBM is een goed alternatief voor social media en SMS, want in tegenstelling tot deze vormen van communicatie is BBM niet in te zien voor de overheid. Relschoppers kunnen via een toestel van RIM onder de radar van de politie blijven. Dat is de autoriteiten in Groot-Brittannië een doorn in het oog, want de rellen blijven zich uitbreiden. Een groot aantal kleine ondernemers moest hulpeloos toezien hoe hun winkel geplunderd werd. Ook een distributiecentrum van Sony ging in vlammen op.

6025056202 4d1a49d1d7
Relschoppers plunderen een winkel in London (foto: hozinja)

RIM belooft nu samen te werken met de autoriteiten om tot een oplossing te komen, maar een concrete oplossing is daar nog niet bij. Eerder werd het bedrijf door de Indiase overheid gedwongen om inzicht te geven in het BBM-verkeer. Het bedrijf weigerde aanvankelijk, maar toen het land dreigde BlackBerry-smartphones te verbieden koos RIM eieren voor z’n geld en gaf de autoriteiten in India wat ze wilden.

Bron: Intomobile.comPraat mee over dit artikel