Sony vernieuwt gehele Xperia-lijn met Xperia T als nieuw vlaggenschip

· 1 reactie


Voorafgaand aan de IFA heeft Sony haar gehele Xperia telefoonlijn vernieuwd. De Xperia T en Xperia V combineren Sony’s beste HD ervaring en de Xperia J is het nieuwe instapmodel.

Eigenlijk kennen zowel de Xperia T, Xperia V en de Xperia J geen geheimen meer voor ons, allen lekten voorafgaand aan de persconferentie al uit. Toch zijn we niet minder enthousiast over de modellen. De Xperia T met z'n 4,55 inch grote scherm en 13 megapixel camera krijgt bovendien een speciale rol in de nieuwe James Bond film Skyfall.

Sony new Xperia line up
Sony's nieuwe Xperia-telefoons

Vlaggenschip Sony Xperia T

De Sony Xperia T, voorheen bekend als 'Mint' is wat Sony noemt "the Ultimate HD experience". Dat komt natuurlijk vanwege het 4,55" HD Reality Display met ondersteuning voor Mobile BRAVIA® Engine. De 13 megapixel camera schiet vanuit slaapstand in iets meer dan een seconde een foto maar kan ook 1080p video opnemen. Zelfs de videocamera aan de voorzijde kan maximaal 720p video opnemen. Toch kiest Sony er in tegenstelling tot andere fabrikanten niet voor om een quadcore-processor in te bouwen. De 1,5 GHz Snapdragon processor telt namelijk 'slechts' twee cores. Volgens Sony is dat niet erg en zorgt het zelfs voor een verbeterde accuduur.

Sony Xperia T
Sony Xperia T

Enig nadeel zou de Android-versie kunnen zijn waarmee de Xperia T op de markt komt; Ice Cream Sandwich. Maar Sony belooft een upgrade naar Jelly Bean. Interessant is de adviesprijs; 499 euro. Daarmee valt Sony's vlaggenschip qua prijs behoorlijk lager uit dan de concurrentie en zou het wel eens een verkoopknaller kunnen worden. Vooral omdat de "T" de komende weken al op de markt zal verschijnen.

Waterbestendige Sony Xperia V

Niet het vlaggenschip maar zeker niet minder interessant is de Sony Xperia V. Zou beschikt de V over dezelfde 13 megapixel camera als de duurdere T. Ook hetzelfde is de 1,5 GHz dualcore processor en de beschikbaarheid van NFC. Verschillen zitten hem in de schermdiagonaal, maar is met 4,3 inch nog steeds groot. Wat de Xperia V vooral bijzonder maakt is z'n IP55/57+ certificering wat zoveel wil zeggen als dat deze telefoon water- en stofbestendig is. Nog nooit zagen we een Android-smartphone met zulke hoge eigenschappen die bestand was tegen stof- en water.

Sony Xperia V
Sony Xperia V

Ook voor de Sony Xperia V geldt dat een upgrade naar Jelly Bean op termijn beschikbaar komt en dat het toestel een adviesprijs meekrijgt van 499 euro. De Xperia V zal in de kleuren wit en zwart verkrijgbaar komen. Hier zal wel tot het eerste kwartaal van 2013 op gewacht moeten worden.

Instapmodel Sony Xperia J

Tot slot is daar nog het kleine broertje de Xperia J. Dit 249 euro kostende toestel beschikt ondanks z'n lage prijs toch over een royaal 4 inch scherm met 854 x 480 resolutie. Best netjes als je bedenkt dat het hier om een instapmodel gaat. Ook de camera valt niet tegen, want met 5 megapixel kun je vandaag de dag ook aardige foto's mee schieten.

Sony Xperia J
Sony Xperia J

De Sony Xperia J ligt volgens Sony aan het einde van dit jaar in de winkel en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud, wit en roze.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel