Acer kondigt tijdens IFA de Liquid Z6 en Z6 Plus aan


Acer heeft voorafgaand aan de IFA-beurs een nieuwe lijn Liquid-telefoons aangekondigd. Het gaat om de Z6 en de Z6 Plus; beide "stijlvolle, compacte en betaalbare" Android-telefoons met gebogen frontpaneel.

Beide toestellen zijn uitgerust met Android 6.0 Marshmallow maar verschillen los van het licht gebogen IPS-scherm behoorlijk van elkaar. Zo krijgt de Liquid Z6 een scherm van 5 inch groot met een 8 megapixel camera. Op de grotere Liquid Z6 Plus zit juist een 5,5 inch scherm met 13 megapixel schieter. Ook qua krachtbron zit er verschil tussen beiden; in de Z6 draait een quadcore-processor terwijl de Z6 Plus daar met een octacore-processor flink overheen gaat. Beide chipsets worden trouwens door MediaTek geleverd.

Acer Liquid Z6 en Z6 Plus in het zwart

Er zit ook qua materiaalkeuze verschillen tussen de Z6 en Z6 Plus. Zo is de achterkant van de Z6 Plus gemaakt van metaal. Bovendien is het model aan de voorzijde uitgerust met een vingerafdrukscanner. Dat zien we dan ook meteen in de prijs terug; de Z6+ moet 249 euro kosten terwijl voor de Z6 een bedrag van 119 euro moet worden neergelegd. Die laatste zal al in november uit moeten komen terwijl op de Acer Liquid Z6 Plus tot december gewacht moet worden. In welke kleuren we beide modellen mogen verwachten werd niet bekend gemaakt maar gelet op de persafbeeldingen gaan we uit van zwart en witgoud.


Prijsvergelijker Acer Liquid Z6

Toon alle aanbiedingen van de Acer Liquid Z6


Prijsvergelijker Acer Liquid Z6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Acer Liquid Z6 Plus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel