Samsung kondigt Galaxy Note 9 aan met vernieuwde S Pen


Samsung heeft zojuist tijdens een Unpacked Event in New York de Galaxy Note 9 onthuld. De nieuwe phablet krijgt een groter en daarmee krachtiger batterij en een geheel vernieuwde S Pen met Bluetooth-functionaliteit. Om dit verschil extra te accentueren komt de pen in sommige gevallen in een andere kleur uit dan de telefoon.

Samsung promoot de Galaxy Note 9 als veel krachtiger. Dat komt door betere koeling van de 10 nanometer processor. Samsung's eigen ontwikkeld 'Water Carbon Cooling systeem' moet vooral bij games positief tot uiting komen. De Note 9 wordt door Samsung uitgerust met een 30% grotere batterij dan de Note 8. Het is sinds de geannuleerde Note 7 dat Samsung het weer aandurft om een dikkere batterij in een Note te stoppen. De 4000 mAh batterij moet ervoor zorgen dat je minimaal een volle dag accu hebt.

Samsung Galaxy Note 9 kleuruitvoeringen
De nieuwe Galaxy Note 9 in al zijn kleuren

Ook groter is het opslaggeheugen dat nu standaard met 128 GB komt. Er is daarnaast ook een uitvoering van 512 GB. Omdat je altijd nog een geheugenkaart kunt plaatsen is het in die laatste geheugenconfiguratie mogelijk om bijna 1 TB aan geheugenopslag te hebben. De vernieuwde S Pen heeft nu Bluetooth gekregen waarmee hij nu ook op afstand met de Note 9 kan communiceren. Hierdoor kan hij als afstandsbediening gebruikt worden om foto's te schieten, YouTube te pauzeren of je gebruikt hem om naar een volgende slide te gaan in je presentatie. Natuurlijk kun je de pen ook altijd nog op het scherm gebruiken. De responstijd komt uit op een luttele 0,7 seconde en de pen kent met 4096 drukniveau's een hoge gevoeligheid.

Slimmere camera

De Samsung Galaxy Note 9 is uitgerust met een Dual Aperture-camera die we ook kennen uit de S9+. Innovatie op cameragebied komt dit jaar uit extra intelligentie. Door de extra rekenkracht beschikt de Note9 nu over automatische scene-herkenning. Door het automatisch selecteren van de beste instellingen afhankelijk van de omstandigheden moet je betere foto's schieten, zo is de gedachte. Scene Optimizer kan kiezen uit maar liefst 20 verschillende categorieën. Betere foutdetectie helpt je te voorkomen dat iemand met dichte ogen op de foto staat of er per ongeluk iets op de lens zit.

Samsung Galaxy Note 9 camera
Close-up van de camera

Note 9 in de winkel

De Samsung Galaxy Note 9 komt uit in drie kleuren; Midnight Black, Ocean Blue en Lavender Purple. Die laatste werd door NieuweMobiel.NL vroegtijdig online gezet. Alleen de Midnight Black uitvoering is verkrijgbaar in een 512 GB optie, de rest komt uit met alleen 128 GB aan geheugen. Ze zijn allemaal wel Hybrid Dual SIM zodat je de keuze hebt op het plaatsen van een geheugenkaart óf een tweede simkaart. 24 augustus moeten ze in de winkel liggen met een adviesprijs van 999 euro en 1249 euro voor de 512 GB uitvoering. Samsung heeft tot 23 augustus een tijdelijke inruilactie waarvoor je 100 euro voor een oude mobiel krijgt en 200 euro voor een oude Galaxy Note.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Black Refurbished
€ 147,99 € 151,98   Bekijk
Amazon
Blue
€ 325,00 € 336,00   Bekijk
bol.com Partner
128 GB Black
€ 449,00 € 449,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel