BlackBerry clamshell: de software is er al


Geruchten dat BlackBerry met een clamshell-toestel zal komen zoemen al langer rond. Nu is er emulatie-software opgedoken waarmee applicatie-ontwikkelaars apps kunnen maken die een dubbel scherm ondersteunen.

Volgens eerdere geruchten zal het nieuwe toestel het nummer 9760 meekrijgen. De gelekte emulator laat zien dat het toestel twee schermen heeft. Wanneer de telefoon opengeklapt is zie je een groot scherm, zeer waarschijnlijk met de overbekende BlackBerry interface, vouw je de BlackBerry dubbel, dan zie je een kleiner scherm, dat waarschijnlijk alleen bedoeld is je snel op de hoogte te stellen van de tijd en nieuwe berichten.

Blackberry clamshell

Serieuze plannen

Als de software authentiek is, betekent dat dat RIM serieuze plannen heeft om met een clamshell te komen. Daarmee breekt de fabrikant met de jarenlange traditie om voornamelijk monoblock-toestellen uit te geven, want de recent uitgebrachte Torch 9800 is een slider-telefoon. Dit is echter niet de allereerste clamshell van RIM. In 2008 werd de Pearl 8220 geintroduceerd. Dat toestel is niet meer verkrijgbaar.

Bron: Bbleaks.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel