Google activeert opsporingsdienst voor Android-telefoons

· 3 reacties


Eindelijk heeft Google een eigen dienst gelanceerd die een verloren of gestolen Android-telefoon kan terugvinden. Naast het afspelen van een geluid kan het toestel ook op afstand gewist worden.

De dienst werkt eigenlijk heel eenvoudig. Log met hetzelfde Google-account in op de website http://android.com/devicemanager als waarmee je Android-telefoon geconfigureerd is. In de meeste gevallen is dat voldoende om je telefoon terug te vinden. Je kunt vervolgens een beltoon 5 minuten lang op maximaal geluid laten afspelen totdat de aan/uit-knop wordt ingedrukt.

Android Device Manager

Om het toestel op afstand terug te zetten op de fabrieksinstellingen moet eerst een extra handeling worden verricht. Ga op je telefoon naar Instellingen > Beveiliging > Apparaatbeheerders en zet het vinkje achter 'Android Device Manager' aan. Open vervolgens de app 'Google Instellingen' en kies voor 'Android Device Manager'. Controleer dat het vinkje achter 'Op afstand terugzett. op fabrieksinst. toestaan' aan staat.

Laat

Google is vrij laat met het uitbrengen van een dergelijke 'terugvindtdienst'. Veel fabrikanten die Android-telefoons maken zoals Samsung en Sony hebben intussen een eigen dienst ontwikkeld. Eén van de eerste die op grote schaal een dergelijke dienst introduceerde was Apple in 2009 met iOS versie 3, toen nog iPhone OS.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel