Symbian Belle: wat is nieuw?


Met de introductie van de Nokia 700 en 701 presenteert het Finse bedrijf een nieuwe versie van Symbian, Belle. Deze versie biedt een aantal verbeteringen te opzichte van de huidige versie, Anna. Een overzicht van de verbeteringen.

Symbian Belle vergroot het aantal startschermen van drie naar zes. Ook is nieuw dat widgets zijn in verschillende groottes in te stellen zijn. Belle biedt ook een pull down-menu en een taakbalk die toegang geeft tot meldingen van widgets op elk van de startschermen. Ook de browser is verbeterd, zegt Nokia. Volgens het bedrijf is het de browser drie keer sneller dan voorheen.

Belle
Symbian Belle

Nokia komt ook met een toepassing van Near Field Communication: NFC pairing & sharing-mogelijkheid. Hiermee kan een gebruiker zijn smartphone koppelen aan speciale NFC-andapparatuur, zoals speakers, of een hoofdtelefoon. Bovendien kun je met Belle contacten, video’s en beelden delen met andere NFC-apparaten en -smartphones. De Nokia 701 heeft daarnaast het spel Asphalt5 voorgeïnstalleerd, waarmee twee vrienden tegen elkaar kunnen racen op dezelfde racetrack dankzij een NFC- pairing.

Symbian Belle wordt behalve op de 700 en 701 geleverd voor de Nokia N8, Nokia E6, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, de Nokia Oro en de Nokia C6-01. Een exacte datum is nog niet bekend.



Praat mee over dit artikel