Vodafone komt met HTC ChaCha-kloon


HTC introduceerde dit jaar twee toestellen met een speciale Facebook-knop, de Salsa en de ChaCha. Dat initiatief vindt nu navolging met een featurephone van Vodafone, die verdacht veel op de ChaCha lijkt.

De Vodafone 555 Blue heeft net als de HTC ChaCha een volledig toetsenbord en een zilverkleurige behuizing. Het toestel belooft een goede integratie met het populairste sociale netwerk ter wereld, Facebook. Het gaat hier om een featurephone, waarmee Vodafone zich richt op social media-fanaten met een kleine beurs. In de praktijk zal dat vooral schoolgaande jeugd betreffen.

Voda555

Hoewel Facebook in de software van het toestel ingebouwd is, ontbeert de Vodafone 555 Blue 3G en WiFi. Erg snel zal de integratie met Facebook dus niet verlopen. Met de EDGE-verbinding, de snelste die deze telefoon ondersteunt, zal het uploaden van een foto erg lang duren. Niet in de laatste plaats omdat EDGE niet in Nederland wordt ondersteund. Het gaat hier naar onze mening dus vooral om een toestel dat in naam goed samenwerkt met Facebook. Door de trage verbinding zal dat in de praktijk anders uitwerken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel