iPhone haalt BlackBerry in op thuismarkt


Nieuwe cijfers van de Amerikaanse smartphonemarkt laten zien dat de iPhone BlackBerry voorbij gestreefd is. Android blijft de grootste, nu gevolgd door het toestel van Apple.

Het aandeel van BlackBerry blijft dalen. Onderzoeker comScore, de leidende partij als het gaat om marktonderzoek op de smartphonemarkt, vergeleek de cijfers met het eerste kwartaal van dit jaar. De maanden februari en mei werden naast elkaar gezet. In die tijd verloor BlackBerry 4,2 procent van de markt, een groot deel in zo''n korte tijd.

Smartphonetop

Hoewel Apple door deze daling een positie hoger in de ranglijst wist te komen, was het vooral Android dat profiteerde van het dalende marktaandeel van BlackBerry. Het mobiele besturingssysteem van Google wist meer dan vijf procent te winnen, en zette zich stevig op de koppositie, met iets meer dan 38 procent van de markt in de maand mei. Apple won iets meer dan een procent, terwijl Windows Phone een deel van het kleine marktaandeel verspeelde, en uitkwam op iets meer dan vijf procent.

Bron: Comscore.com



Praat mee over dit artikel