Rusland waarschuwt voor “levensgevaarlijke” selfies


De Russische autoriteiten starten een campagne om haar inwoners te waarschuwen voor de gevaren van selfies. De Russen schijnen het niet zo nauw met de veiligheid te nemen zodra ze een selfie schieten wat al diverse malen voor ongelukken heeft gezorgd.

Met ongeveer 142 miljoen inwoners moet je als Rus natuurlijk wel een beetje opvallen wil je selfie er een beetje uitspringen. Sommigen klimmen op gebouwen, in hoogspanningsmasten of begeven zich op het spoor of de snelweg. Allemaal niet doen aldus de Russische autoriteiten die speciaal voor dit fenomeen een campagne is begonnen om te wijzen op de gevaren.

Russian selfies
Pas toch op!

De veiligheidscampagne lijkt niet voor niets, afgelopen jaar alleen al vonden 10 Russische selfie-liefhebbers de dood. 100 anderen raakten gewond. En de gevaren blijken niet alleen beperkt tot Rusland. Met enige regelmaat zien we berichten voorbijkomen van mensen die tijdens het schieten van een selfie in de problemen komen of zelfs overlijden. Het maken van een mooi zelfportret is leuk maar lijkt ons niet de moeite waard om daarvoor het risico te lopen om te overlijden. Pas dus op!


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel