Samsung kondigt met i8510 INNOV8 een 8 megapixel monster aan


Nadat Sony Ericsson met z'n C905 de lat op 8 megapixel legde, heeft Samsung achter de schermen druk gewerkt aan een soortgelijke camera-phone. Vandaag heeft Samsung het resultaat aangekondigd; de i8510 Innov8.

De Samsung i8510, die Samsung ook wel Innov8 noemt, is een slider Symbian smartphone met indrukwekkende specificaties. Wat te denken van quad band inclusief UMTS/HSDPA ondersteuning, 24 bits 16 miljoen kleuren ondersteund QVGA (320 x 240 pixels) resolutie beeldscherm, A-GPS, bewegingsherkenning, WiFi, video's opnemen in DVD kwaliteit, 16 GB intern geheugen, MicroSD geheugenkaartslot (vermoedelijk MicroSDHC), Bluetooth 2.0 met A2DP, Symbian 9.3 S60 3rd Edition Feature Pack 2 en natuurlijk een 8 megapixel camera met Dual Power LED, beeldstabilisator, gezichtsherkenning, smile en blink detection. Vooral die laatste is weer een nieuwe eigenschap voor camera-phones.

Samsung kondigt 8 megapixel monster aanSamsung kondigt 8 megapixel monster aan
Samsung's 8 megapixel monster; de i8510 Innov8

N96 wellicht grootste concurrent
Het moge duidelijk zijn dat de i8510 Innov8 met name bedoelt is voor gadgeteers die het beste uit hun telefoon willen halen. Wij denken dat dit moet lukken met de ingebouwde 8 megapixel camera en voorgeïnstalleerde 3D spelletjes. Verrassend is toch wel dat Samsung hiermee een betere high-end Symbian smartphone neerzet dan die van de grootste producent van Symbian telefoons Nokia. Vooral de Nokia N96, het nieuwe vlaggenschip van de Finnen moet het ontgelden. Weliswaar kun je geen TV bekijken op de Innov8, maar je hebt wel een 8 megapixel camera aan boord in een telefoon die maar liefst 4 millimeter minder dik is dan de N96. Verder vooral veel gelijkenissen tussen de Innov8 en de N96; zo is het beeldscherm van 2,8 inch even groot als Nokia's N96 en diens voorganger de N95 8GB. Ook de capaciteit van de batterij is met 1200mAH even groot.

Een video van de besturing is ook al opgedoken op YouTube:

Dit monster van Samsung wordt in Augustus verwacht in Europa. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.



Praat mee over dit artikel