Telefoon op vlucht naar Amerika moet opgeladen zijn


Telefoon op vlucht naar Amerika moet opgeladen zijn

In een nieuwe poging om aanslagen te voorkomen is het vanaf nu verplicht om je telefoon opgeladen en werkend te kunnen tonen. Niet werkende exemplaren worden geweigerd. De nieuwe maatregelen zijn een direct gevolg van een nieuwe dreiging.

De maatregel geldt voor niet nader genoemde luchthavens met rechtstreekse vluchten op de Verenigde Staten. Er zou een dreiging zijn voor aan Al Qaida-gelieerde groepen die de apparaten zouden gebruiken voor aanslagen. Hetzelfde geldt trouwens voor tablets en laptop-computers. Het hebben van een grote batterij was dus nog nooit zo handig. Mocht het apparaat zonder stroom zitten dan mag het niet aan boord. Niet lang geleden werden de veiligheidsmaatregelen op luchthavens met rechtstreekse vluchten naar de VS al aangescherpt. Of Schiphol hier ook onder valt wordt niet bevestigd maar aannemelijk is het wel. Al deze maatregelen bij elkaar zou voor extra lange wachtrijen bij de douane kunnen zorgen.

Update: Inmiddels meldt Schiphol op haar website dat het ook apparaten gaat controleren of ze aangezet kunnen worden. Bovendien moet het uit de beschermingshoes gehaald kunnen worden.

Bron: NBCnews.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel