Nieuw slider concept van BenQ Siemens


Een schoonheidsprijs verdient hij wat ons betreft niet, maar wel een originaliteitsprijs! Aanschouw het nieuwe slider concept van BenQ Siemens, de SL98!

Het verhaal begint een tijdje terug toen Asustek en LG een patentaanvraag indiende voor een nieuw type slider toestel waarbij het beeldscherm niet voor of achter het toestel vandaan geschoven kan worden, maar vanuit het midden. Om een en ander duidelijk te maken, dit is een tekening:

Nieuw slider concept van BenQ Siemens

Een eerste reactie zou kunnen zijn waarom? Het idee achter dit principe is dat er niet altijd behoefte is aan een groot scherm. Natuurlijk is het handig voor het bladeren op Internet of het bekijken van grote afbeeldingen of zelfs video's. Maar wanneer de telefoon gebruikt wordt waar hij voor bedoeld is, het maken van telefoongesprekken, is er geen noodzakelijke behoefte aan een groot scherm.

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar wij zijn uiteraard erg nieuwsgierig naar een levend exemplaar waar dit principe is toegepast. BenQ Siemens trok de stoute schoenen aan en heeft het toegepast in de SL98 waar we je hieronder enkele foto's van kunnen geven.

Nieuw slider concept van BenQ SiemensNieuw slider concept van BenQ SiemensNieuw slider concept van BenQ Siemens

Wij zijn niet erg onder de indruk van het uiterlijk van de BenQ Siemens SL98 maar het wordt door ons wel erg gewaardeerd dat er fabrikanten zijn die durven te breken met bestaande ideeën en met nieuwe, geheel frisse, producten komen.



Praat mee over dit artikel